Split Level addition/alteration, Greenwich, CT

Project location: Greenwich, CT
Project type: Addition/Alteration
Completion date: 2012
Architect: Brad DeMotte, R.A.

The existing house was a side-to-side split level colonial built in the 1950’s, which had been added onto & remodeled numerous times. With 4 young children, their bedrooms were inadequate as was the master bedroom suite which was small, lacked closet space & had a dated bathroom.

The solution was to build an addition above the flat-roofed garage on the left side of the house, and remodel both of the upper floors of the center section of the house. The middle level consisted of a common area, 2 bedrooms & a shared bathrooms for their 2 oldest daughters, while the upper level consisted of the master bedroom suite (bedroom, bathroom, closets & a study).

The asphalt shingle roof was replaced with cedar shingles, while all other materials were matched to insure the proposed addition blended in seamlessly with the existing house.